Bij craniosacraal therapie is het van belang dat er een veilige omgeving wordt geboden waar lichaam en geest zich kunnen ontwinden. Als je meer over een cranio-behandeling wilt weten, neem dan gerust contact met me op of neem een kijkje op de website van Cranio Nederland.Cranio

Stacks Image 61

Bij onze eerste afspraak is er eerst een intake om zoveel mogelijk achtergrondinformatie te krijgen over de klachten. En vervolgens je hulpvraag helder te krijgen, zodat de behandeling daarop kan worden gericht.

Bij een behandeling lig je op een behandeltafel en maak ik met mijn handen zacht contact met je lichaam. Vaak werk ik in stilte. Zeker in het begin. Een sessie duurt meestal een à anderhalf uur.

Als we al wat verder zijn kunnen we in contact komen met onderliggend trauma en het uit te nodigen om los te laten. Dit heet somato emotional release. Kort gezegd praten met het trauma.

Ook maak ik gebruik van familie-opstellingen, diep spierwerk uit de rebalancing, Qigong en Yin-yoga. Bij gespannen kaken kan ik voorstellen om mondwerk te doen.

Aan het eind van een sessie evalueren we wat je hebt ervaren. In een aantal gevallen zijn er oefeningen die je thuis kunt doen. Bij een volgende afspraak kijken we even terug wat er in de tussentijd is gebeurd voordat je op de behandeltafel gaat.

Muziek

Stacks Image 63

Al vanaf mijn vroege jeugd maak ik muziek. Niet de muziek die je op de radio hoort, maar nieuwe muziek, mijn muziek. Geluid is belangrijk voor me. In alles wat ik hoor zit muziek. Ik speel gitaar en componeer en produceer muziek. En bouw daarnaast mijn eigen klassieke gitaren.

Wat ik voor ogen heb is om mensen mooie muziek te laten beleven en zich van binnenuit hun gevoel gewaar te laten worden.

Dit kan muziek zijn die er op dat moment toe doet. Een paar akkoorden of een melodielijn die ontstaat in het moment, in het nu.

Muziek kan ons diep raken in onze emoties en stemming en kan helpen ontspannen.

Bij craniosacraaltherapie kan muziek ondersteunen in het tot rust brengen van het zenuwstelsel of emoties vrijmaken die gezien willen worden. Eenvoudig met een klassieke gitaar.

Coaching

Stacks Image 73

Vanuit mijn zakelijke circuit heb ik veel contact met mensen die een volgende stap in hun carrière willen zetten; die vastzitten of naar een nieuw perspectief zoeken of soms behoefte hebben aan een goed gesprek.

Afhankelijk van je specifieke wens kunnen we dit in de praktijk doen, maar ook buiten in de natuur tijdens een wandeling. Zowel in het mooie buitengebied van Leusden of vanaf medio 2023 in het Zeeuws-Vlaamse landschap rond Ossenisse.

Een coaching-afspraak kan ook gecombineerd worden met een cranio-behandeling.

Daarbij kun je tot rust komen in je lichaam en laten inzakken en integreren wat er is besproken en ervaren.