Cranio Nederland

Cranio Nederland is de beroepsvereniging voor Cranio-therapeuten in Nederland. Als je wat meer over cranio wilt weten kun je op deze website terecht.
Cranio Nederland

VBAG

De VBAG is de beroepsvereniging voor integrale gezondheidszorg. Het is ook een platform voor natuurlijke geneeswijzen en waar je een therapeut kunt vinden.
VBAG

RBCZ

RBCZ is het onafhankelijke platform voor erkende zorg met een holistische benadering. Zij zijn de verbinder met HBO of HBO+ opgeleide therapeuten in de complementaire gezondheidszorg. Jaarlijks moeten de aangesloten therapeuten voldoen aan de kwaliteitseisen van de RBCZ op het gebied van wet- en regelgeving, bij- en nascholing, zelfreflectie, VOG en de praktijk waar de zorg wordt verleend.
RBCZ

Tinnitus Retraining Therapy (TRT)

TRT is een cognitieve gedragstherapie om tinnitus te verminderen. Het is ontwikkeld door Jastreboff en Hazel en het geeft een goed inzicht in wat tinnitus is.
www.tinnitus.org

Tinnitus Adem Therapie (TAT) bij Henriƫtte Bakker

Henriëtte Bakker werd in maart 2011 getroffen door sudden deafness aan haar linkeroor. Van de ene op de andere dag kon zij haar werk als uitvoerend musicus niet meer uitoefenen. De tinnitus die zij overhield na het deels herstellen van de sudden deafness heeft zij succesvol kunnen verminderen met de tinnitus therapie methode van Maria Holl (TAT). Na Tinnitus Retraining Therapy was TAT mijn eerste ervaring om tinnitus te helpen verminderen met lichaamsgerichte therapie. En bracht Henriëtte me op het spoor van cranio. Je kunt bij haar op de site ook het werkboek TAT bestellen.
www.tinnitusademtherapie.nl

Olav Wagenaar

Olav Wagenaar is klinisch neuropsycholoog en auteur van het boek 'Eerste hulp bij oorsuizen'. Dit boekje is een aanrader en te bestellen bij BOL.
Eerste hulp bij oorsuizen

Julian Cowan Hill

Julian is een craniosacraal therapeut uit Londen en behandelt mensen met tinnitus. Toen ik voor een zakelijke afspraak in Londen moest zijn heb ik een afspraak met hem gemaakt voor een behandeling. Ik was zo onder de indruk wat cranio kan betekenen dat ik besloot om zelf cranio-thereapeut te worden. Hij heeft zelf tinnitus en is auteur van een aantal boeken over tinnitus. Een daarvan is 'Tinnitus van vijand naar vriend' dat te koop is op Amazon. Of neem een kijkje op Julian's website.
Julian Cowan Hill

Qigong

Qigong is een traditioneel Chinese methode om lichaam en geest in balans te brengen. Door langzaam en repeterend oefeningen te doen tezamen met ademhaling, voel je dat je lichaam weer in balans komt. Er zijn veel vormen van Qi Gong en er is op het internet en YouTube veel informatie over te vinden. Een leuke website is qigongforvitality.com van Jeffrey Chand, accupuncturist en Qi Gong instructeur.

Polyvagaal theorie

Tijdens mijn behandelingen werk ik vaak met de Nervus Vagus. Dr. Steven Porges heeft de polyvagaal theorie ontwikkeld en zijn werk inspireert mij hoe ik met de Nervus Vagus kan werken om het parasympathisch zenuwstelsel te activeren.
Polyvagal Institute

Ina van den Brink, homeopathie

Ina is een homeopaat en zij behandelt volwassenen en kinderen. Homeopathie kan goed ondersteunen, ook bij tinnitus.
Homeopathie voor het gezin