Voluit heet ik Albert Leendert Bakker en ben geboren en getogen op het kleinste Zeeuwse eiland Sint Philipsland. Als kind buiten te vinden, in de klei of op het schorre. Op mijn 15e verhuisde ik naar Bussum.

Na mijn studie begon mijn carrière bij KPN. Eerst in Amsterdam met internationale klanten en verhuisde naar New York om daar te wonen en te werken. En later in Den Haag bij het ontwikkelen van internetdiensten, toen het internet nog in de kinderschoenen stond.

Toen ik in 2001 als zelfstandig consultant begon was ik al bezig met persoonlijke ontwikkeling. Via mijn geestelijk vader Karel Scholten kwam ik in contact met psychosynthese en daarna volgden Reiki III Shinpiden en White Lotus Divinity initiaties bij Marianne Nicolaas.

In het voorjaar van 2015 kreeg ik tinnitus. Dat moment staat me nog goed bij. De ICE vertrok vanuit Utrecht naar Düsseldorf. Ik was onderweg naar het hoofdkantoor van Vodafone in Duitsland. En opeens was er een geluid in mijn linkeroor. Een piep. En al gauw bleek dat die piep niet meer wegging.

Ik besloot eerst de opdracht bij mijn klant af te ronden en daarna een afspraak te maken bij de KNO-arts. Onderzoek bracht aan het licht dat er cholesteatomen in beide trommelvliezen zaten, die zich vergroeiden met de gehoorbeentjes. Dit is via twee ingrijpende ooroperaties verholpen. De trommelvliezen zijn hersteld en de gehoorbeentjes zijn zorgvuldig schoongemaakt. De piep was een hels kabaal van ruisen en suizen geworden. U moet er maar mee leren leven was de boodschap die ik kreeg.

Er begon een helingsreis die uiteindelijk uitkwam bij craniosacraal therapie. Dat hielp me terug te komen in mijn lichaam en ging van twee uur slapen mét medicatie naar zeven uur zónder. Mijn zenuwstelsel was tot rust gekomen. Dat wilde ik ook kunnen en anderen helpen die last hebben van tinnitus, stress of trauma. In 2018 startte ik met de opleiding om craniosacraal therapeut te worden bij de Peirsman Cranio Sacraal Academie in Bussum en studeerde in 2022 af.

Voor mijn persoonlijke ontwikkeling volg ik regelmatig nascholing en workshops op het gebied van lichaamswerk, zowel cranio, maar ook rebalancing, yin-yoga en Qigong.

Vanaf mijn 11e speel ik gitaar en componeer muziek. Nadat ik tinnitus kreeg en toch bezig wilde zijn met muziek ben ik klassieke gitaren gaan bouwen bij Ramon Riemersma.

Naast mijn craniopraktijk ben ik management consultant en help organisaties met veranderingen en verbeteringen.